21.08.2009
U2 na svetovni turneji 360° z grandMA kontrolnimi pulti!

Lučni direktor Ethan Weber je za kontrolo ogromne količine luči, ki jih skupina U2 uporablja na svoji 360° svetovni turneji, izbral kontrolne pulte proizvajalca MA Lighting. Za nadzor inteligentnih luči uporablja dva grandMA full size kontrolna pulta njegov sodelavec Alex Murphy pa je k temu dodal še dva grandMA light kontrolna pulta, s katerimi upravlja LED svetila. Poleg kontrolnih pultov za nadzor svetil skrbi še destet MA NSP (network signal processor) enot, ki zagotavljajo neprekinjeno delovanje celotnega sistema tudi v primeru izpada kateregakoli pulta ali NSP enote. 

Dva grandMA full size kontrolna pulta (eden izmed njih v Full Tracking načinu) nadzirata inteligenta in klasična svetila. Pri tem jima pomaga osem MA NSP enot, ki procesirajo DMX signal za nadzor 196-ih moving headov, 156-ih stroboskopov, 16-ih xeon svetil, dimer kanalov in efektov za meglo. Dodatna grandMA light kontrolna pulta in dve MA NSP enoti služijo za nadzor LED svetil poleg tega pa upravljajo še media server, ki skrbi za pixel mapping. 

Komentar g. Webra: "Grand MA je zanesljiv in enostaven lučni pult, ki ga je užitek programirati. Podpora s strani proizvajalca je bila po vsem svetu vedno zelo dobra neglede na velikost dogodka na katerem sem delal. Še boljše pa je dejstvo, da obstaja velika mreža uporabnikov, ki jih lahko pokličem saj so nesebično pripravljeni deliti znanje in trike, ki jih uporabljajo pri delu z grandMA kontrolnimi pulti." 

Tukaj si lahko ogledate lučno režijo U2 turneje v 360°.

Vir: MA Lighting
Fotografije: Ralph@Larmann.com

Galerija
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.