04.01.2010
Novoletna osvetlitev Trga revolucije v Mariboru

December je obdobje, ko večina mest zaživi v soju prazničnih luči. Za to priložnost smo v sodelovanju z Ateljejem Japelj in mestno občino Maribor osvetliti del instalacije, ki stoji na Trgu revolucije v Mariboru.

Kot pravi g. Marko Japelj koncept izhaja iz bajke o pohorskih vilah, ki so med ljudi poslale klobčiče sreče in blaginje. Inštalacija predstavlja stožec oziroma simbolično obliko smreke iz katere se pojavljajo vilinski klobčiči.

Prav osvetlitev stožca je bila zaupana nam. Glede na to, da gre za zunanjo aplikacijo smo morali zagotoviti rešitev, ki je odporna na vremenske in temperaturne spremembe. Odločili smo se za uporabo dveh svetil ROBE ColorSpot 1200AT ter zaščitnih ''kapsul'' ROBE Dome.

Svetili sta namenjeni ustvarjanju mrežaste strukture na površini stožca, le ta pa ponazarja prepletene niti. Poleg svetil ROBE smo integrirali še osem vodoodpornih svetil ANOLIS ArcSource Outdoor 36, ki so namenjena enakomernemu barvanju celotne površine stožca. Rezultat je bil več kot zadovoljiv in g. Japelj je že prejel mnogo pohval za zanimivo in inovativno novoletno instalacijo/osvetlitev trga.

Galerija
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.