D5 Live Digital Console

Proizvajalec: DiGiCo

D5 Live digitalna mešalna miza je revolucija v avdio industriji, saj je spremenila mišljenje avdio inženirjev kaj vse zmore digitalna mešalna miza in na kakšen način to naredi.

Delovna površina
Programska oprema D5 Live digitalne mešalne mize vam omogoča, da mešalno mizo nastavite točno na vaše potrebe in zahteve šova. Kontrolna površina se deli na tri vhodne sekcije. Vsaka sekcija ima svoj zaslon na dotik z osmimi motoriziranimi drsniki ter šestimi stikali za dostopanje do banke podatkov, ki omogočajo ti. “multiple user operation”. Master sekcija ima svoj zaslon na dotik z 16 motoriziranimi drsniki in master drsnikom ter stikaloma za dostopanje do bank z grupami, aux-i, matriko in kontrolnimi grupami.

Procesiranje
Procesiranje je integrirano v sami delovni površini mešalne mize. Vse notranje buss-e je možno uporabiti kot mono ali stereo aux-e ali kot mono ali stereo surround buss-e (mešalna miza je pripravljena na obdelovanje 5.1 signalov, kot tudi na LCR režim delovanja, ob pomoči treh joystick-ov za surround panoramo. D5 Live omogoča zelo hiter preklop iz osnovnega režima delovanja v FOH ali MONITOR režim. Delovni površini mešalne mize si tako delita isto optično zanko z tehnologijo “automatic GAIN Tracking”, ki omogoča operaterjema, da spreminjata vhodni nivo signala ne, da bi ob tem vplivala drug na drugega.
Vse D5 mešalne mize imajo vključeno kartico z digitalnimi efekti, ki omogoča simultano do šest digitalnih efektov po kanalu, vključujoč ostale algoritme kot so reverb, flanging, phasing, double tracking, vocoder, delay, dynamic, compression in ekvalizacijo do 7.1 surround izhodov in do dvanajst 28 band GEQ.
Vključuje tudi dodatne procesne kanale, ki zagotavljajo do 32 IPCs. Vsak ima na voljo 6-band full PEQ, compressor/limiter in digitalni delay do 512ms.
V polni konfiguraciji D5 Live mešalne mize “house-and-monitor” z “gain Tracking” sistemom tako DiGiCo omogoča avdio inženirjem, da nemoteno spreminjajo višino vhodnega signala neuplivajoč drug na drugega.

I/O
D5 Live ima na voljo štiri MADI priključke in dva optična (drugi optični priključe omogoča redundantno zanko). Ta kombinacija omogoča priključitev do največ štiri DiGiCo I/O rack-e na eno D5 Live mešalno mizo, kar nam omogoča do 224 I/O kanalov.

Popularni sistemi
112EX sistem:

Sistem zajema delovno površino mešalne mize z prenosnim transportnim ohišjem, 40 analognih I/O in 16 AES EBU I/O na lokalnem DIGIRack-u, dva 56IN/8OUT DIGIRack stage box-a z 150m povezovalnim kablom navitem na bobnu ter 5m optično povezavo med DIGIRack-oma.

FMX paket:
vsebuje 112 mikrofonskih vhodov na odru, z delovnima površinama za monitor in FOH, vsaka z svojim DIGIRack-om. Tremi 150m navijalnimi bobni z optičnimi kabli za zagotavljanje digitalnega ločevanja kanalov in polne redundance optičnih povezav. D5 Live FMX paket je možno razdeliti tudi na dva polnodelujoča 56 EX paketa, kar omogoča dodatno fleksibilnost.

TEHNIČNA SPECIFIKACIJA

 • Do 224 I/O
 • Do 160 kanalov
 • Redundantni “loop optical fibre” sistem
 • Integralni FX paket
 • 32 procesnih kanalov
 • Polno daljinsko upravljanje in povezovanje

OPCIJA

 • DIGIRack – 19-inch I/O Rack
 • MINI-DIGIRack – 19-inch I/O Rack
 • I/O kartice
 • D-Tube Integriran cevni Mic Preamp
 • D5-RC daljinski upravljalnik
 • D-Series-RE samostojna redundantna procesna enota
 • Combi Card – 16 GPI, 16GPO in dodaten MIDI priključek
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.