dimMA

Proizvajalec: MA Lighting

Z novim inovativnim digitalnim dimer sistemom dimMA je preverjena zanesljivost MA touring dimerjev sedaj na voljo tudi za fiksne inštalacije. Nov MA digitalni dimer sistem je integriran v 19'' rack ohišje priznanega proizvajalca Rittal in ima tlorisno površino 0,36 kvadratnega metra, kar omogoča majhno porabo prostora. Vsi priključki se nahajajo znotraj rack ohišja. Dovod elektro in ostalih povezav se lahko izvede na vrhu ali dnu ohišja.

Posamezen sistem omogoča do 18 ''plug-in'' modulov (maksimalno 72 dimer kanalov), ki omogočajo priklop 4 x 3.000 VA, 2 x 5.700 VA ali 1 x 11.500VA bremen. Vsak modul je lahko opremljen z različno kombinacijo bremen. Na voljo so tudi posebni dimer in preklopni moduli za TV in ostale posebne aplikacije. 

Priklop v elektro omrežje se izvede s pomočjo integriranega trifaznega ''busbar'' sistema s kapaciteto 400A po fazi, kar omogoča zaporedno vezavo večih dimMA sistemov. Po želji se lahko sistem opremi tudi s posebnimi komponentami kot so elektro stikala, zunanji kontaktorji, paralelni izhodni terminali ali DMX in mrežni distributorji.

Dimer moduli


''Plug-in'' dimer moduli za dimMA digitalni dimer sistem omogočajo priklop  4 x 3.000 VA, 2 x 5.700 VA ali 1 x 11.500VA bremen. Na voljo so modeli z različno kvaliteto filtra kar vpliva na čas dviga, ki lahko znaša od 260 µs do 400 µs lahko pa tudi 720 µs.  To omogoča optimalno prilagoditev sistema za vsako aplikacijo. Vsak dimer modul je opremljen z lastnim PCB računalnikom in napajalnikom ter lahko komunicira z mrežnim dimer procesorjem. Enake dimer module se lahko med seboj zamenjuje pri tem pa se nastavitve ne spremenijo - vsak kanal ohrani enako nastavitev. Vsak modul je hlajen z lastnim temperaturno krmiljenim ventilatorjem, ki se aktivira samo v primeru, ko je modul dejansko v uporabi, to pripomore k tišjemu delovanju celotnega sistema, kar je pomembno predvsem v teatrih in TV studijih. Preko mrežnega dimer procesorja sistem pošilja informacije o vseh modulih kontrolnemu pultu kar operaterju omogoči boljši nadzor nad sistemom saj ima podatke o napetosti, bremenu in stanju svetil, ki so povezana na posamezen modul poleg tega pa je v primeru napak v sistemu o njih takoj obveščen.  

Rack moduli

Vsi dimer moduli so načrtovani kot ''plug-in'' elementi, so fazno ločeni in so montirani v 19'' rack modul ki ima ločeno napajanje za do tri module. Vsak rack modul je opremljen z varovalkami in FID stikalom ter je zato skladen z DIN 15565-8 standardom. Zaradi ločenega napajanja in primerne zaščite je možna ''vroča'' menjava dimer modulov (menjava med delovanjem brez potrebe po izklopu sistema).

Ključne lastnosti (mehanske in elektro)

 • Trdno ohišje s tlorisno površino 600 x 600 mm
 • Do 72 dimer kanalov v posameznem rack ohišju
 • Enostavna montaža in dostop do pključnih konektorjev s sprednje strani ohišja
 • ''Plug-in'' dimer moduli moči 3.000 VA, 5.700 VA ali 11.500 VA
 • Ohišje lahko opremimo s kombinacijo različnih modulov
 • Glavno stikalo in FID stikalo (standardno)

Ključne lastnosti (upravljanje)

 • Vsi dimer kanali so opremljeni s senzorji za zaznavanje toka, napetosti in sistemom za javljanje napak preko Etherneta
 • LED indikator za breme, kontrolni signal in morebitne napake
 • Dva ločena kontrolna priklopa preko Ethernet in/ali DMX konektorja
 • Možna LTP-, HTP- in ''backup'' povezava za kontrolne vhode
 • Dva ločena DMX vhoda A+B s ''Thru'' izhodom za priklop dodatnih sistemov
 • Konvertiranje signala in možnost izhoda za dve dodatni DMX liniji ko uporabljamo nadzor preko Etherneta
 • Sekundarni procesor, ki služi kot sinhroni ''back-up'' sistem (OPCIJA)
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.