dimMA Compact

Proizvajalec: MA Lighting

Z dimMA compact digitalnim dimerskim sistemom MA Lighting zapolnjuje razmak med popolnoma modularnim dimMA sistemom in MA stenskim dimerskim sistemom. dimMA compact digitalni dimer sistem je integriran v 19'' rack ohišje priznanega proizvajalca Rittal in ima tlorisno površino 0,36 kvadratnega metra, kar omogoča majhno porabo prostora. Vsi priključki se nahajajo znotraj rack ohišja. Dovod elektro in ostalih povezav se lahko izvede na vrhu ali dnu ohišja.

Ohišje omogoča integracijo 9-ih modulov, ki se enostavno namestijo s pomočjo v ohišje integriranih Harting konektorjev. Vsako ohišje je lahko sestavljeno iz različne kombinacije modulov. Na voljo sta modula moči 12 x 3.000 VA in 6 x 5.700 VA. Za posebne aplikacije so na voljo tudi preklopni moduli. Priklop v elektro omrežje se izvede s pomočjo trifaznega ''busbar'' sistema s kapaciteto 400A po fazi, kar omogoča zaporedno vezavo večih dimMA sistemov. Po želji se lahko sistem opremi tudi s posebnimi komponentami kot so elektro stikala, zunanji kontaktorji, paralelni izhodni terminali ali DMX in mrežni distributorji.

Na voljo sta dva ''plug-in'' dimer modula za dimMA compact digitalni dimerski sistem in sicer modul moči 12 x 3.000VA ter moči 6 x 5.700VA. Dobaviljiva sta samo s filtrom, ki omogoča čas dviga 280 µs. To omogoča optimalno rešitev za manjše aplikacije kjer je pomemben predvsem ekonomski vidik. Vsak dimer modul je hlajen z lastnim temperaturno krmiljenim ventilatorjem, ki se aktivira samo v primeru, ko je modul dejansko v uporabi, to pripomore k tišjemu delovanju celotnega sistema, kar je pomembno predvsem v teatrih in TV studijih. Preko mrežnega dimer procesorja sistem pošilja informacije o vseh modulih kontrolnemu pultu kar operaterju omogoči boljši nadzor nad sistemom saj ima podatke o napetosti, bremenu in stanju svetil, ki so povezana na posamezen modul poleg tega pa je v primeru napak v sistemu o njih takoj obveščen. 

Vsi dimer moduli so montirani v 19'' rack ohišje in so načrtovani kot ''plug-in'' elementi. Vsak modul je opremljen s kombinirano glavno varovalko in FID stikalom ter je zato skladen z DIN 15565-8 standardom. Zaradi ločenega napajanja in primerne zaščite je možna ''vroča'' menjava modulov (menjava med delovanjem brez potrebe po izklopu sistema). 

Ključne lastnosti (mehanske in elektro)

 • Trdno ohišje s tlorisno površino 600 x 600 mm
 • Do 108 dimer kanalov v posameznem rack ohišju
 • Enostavna montaža in dostop do pključnih konektorjev s sprednje strani ohišja
 • ''Plug-in'' dimer moduli moči 3.000 VA ali 5.700 VA
 • Ohišje lahko opremimo s kombinacijo različnih modulov
 • Glavno stikalo in FID stikalo (standardno)

Ključne lastnosti (upravljanje)

 • Vsi dimer kanali so opremljeni s senzorji za zaznavanje toka, napetosti in sistemom za javljanje napak preko Etherneta
 • LED indikator za breme, kontrolni signal in morebitne napake
 • Dva ločena kontrolna priklopa preko Ethernet in/ali DMX konektorja
 • Možna LTP-, HTP- in ''backup'' povezava za kontrolne vhode
 • Dva ločena DMX vhoda A+B s ''Thru'' izhodom za priklop dodatnih sistemov
 • Konvertiranje signala in možnost izhoda za dve dodatni DMX liniji ko uporabljamo nadzor preko Etherneta
 • Sekundarni procesor, ki služi kot sinhroni ''back-up'' sistem (OPCIJA)

 

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.