dimMA Compact RCBO

Proizvajalec: MA Lighting

Z dimerskima sistemoma dimMA in dimMA compact so pri MA Lighting združili preverjeno zanesljivost njihovih touring dimerjev z MA-Net mrežno povezljivostjo in ostalimi unikatnimi rešitvami, ki so pomembne za uporabo dimerskih sistemov pri fiksnih inštalacijah. Glede na trend, ki se je kazal v zadnjih letih, zaradi visoke zanesljivosti večkanalnih dimerjev cenovno dražje enokanalne rešitve pri fiksnih inštalacijah niso več tako zelo iskane. Zato so pri MA lighting svoj trud usmerili v atratktivni dimMA compact sistem, natančno so preučili mednarodne omejitve in pravila na področju dimerskih sistemov in izdelali dimMA compact RCBO sistem. Vsak dimer kanal tega sistema je zaščiten s posamičnim RCBO-jem (slovensko KZS-om - zaščitnim stikalom na diferenčni tok z nadtokovno in kratkostično zaščito). Vsak dimMA compact RCBO modul ima višino 4HE, kar omogoča integracijo do 96-ih dimer kanalov v posamezno rack omaro. DimMA compact RCBO sistem ponuja enake lastnosti kot priznana dimMA in dimMA compact sistema, vključno z enostavnim dostopom do priklopnih terminalov, kar omogoča enostavno inštalacijo sistema. Modularni konektorski sistem na zadnji strani dimer modulov olajša izmenjavo le teh in odstrani potrebo po dodatnih priklopnih terminalih ali ''patch'' poljih. Vse povezave med moduli in zunanjimi svetili se nahajajo znotraj rack ohišja. Dovod priklopnih kablov se lahko izvede z vrha ali dna rack ohišja.

Zgradba rack ohišja

Ohišje lahko sprejme 8 modulov z 12-imi dimer kanali (maksimalno 96 x 3.000 VA) ali 8 modulov s 6-imi dimer kanali (maksimalno 48 x 5.700 VA). Vsak dimer kanal je opremljen s KZS zaščito (C13/30mA). Vsako rack ohišje pa s centralno elektro distribucijsko enoto, ki vključuje glavno stikalo za vsak dimer modul. Za posebne aplikacije so na voljo tudi preklopni (''switch'') moduli. Priklop dimMA compact RCBO sistema na elektro omrežje se izvede preko integriranih trifaznih vijačnih terminalov s kapaciteto 230A po fazi. Po želji se lahko sistem opremi s posebnimi komponentami kot so zunanji kontaktorji, dodatni paralelni izhodni terminalni ali DMX in mrežni distributorji.

Dimer moduli

Plug in moduli za dimMA compact RCBO digitalni dimerski sistem so na voljo v močeh 12 x 3.000 VA in 6 x 5.700 VA s filtrom, ki omogoča čas dviga 280 μs. To omogoča optimalno rešitev za manjše aplikacije kjer je pomemben predvsem ekonomski vidik. Vsak dimer modul je hlajen z dvema temperaturno krmiljenima ventilatorjema, ki se aktivirata samo v primeru, ko je modul dejansko v uporabi, to pripomore k tišjemu delovanju celotnega sistema, kar je pomembno predvsem v teatrih in TV studijih. Preko mrežnega dimer procesorja sistem pošilja informacije o vseh modulih kontrolnemu pultu kar operaterju omogoči boljši nadzor nad sistemom saj ima podatke o napetosti, bremenu in stanju svetil, ki so povezana na posamezen modul poleg tega pa je v primeru napak v sistemu o njih takoj obveščen.

Ključne lastnosti (mehanske in elektro)

 • Trdno ohišje s tlorisno površino 600 x 600 mm
 • Do 96 dimer kanalov v posameznem rack ohišju
 • Enostavna montaža in dostop do pključnih konektorjev s sprednje strani ohišja
 • ''Plug-in'' dimer moduli moči 3.000 VA ali 5.700 VA
 • Ohišje lahko opremimo s kombinacijo različnih modulov
 • Glavno stikalo in FID stikalo (standardno)

Ključne lastnosti (upravljanje)

 • Vsi dimer kanali so opremljeni s senzorji za zaznavanje toka, napetosti in sistemom za javljanje napak preko Etherneta
 • LED indikator za breme, kontrolni signal in morebitne napake
 • Dva ločena kontrolna priklopa preko Ethernet in/ali DMX konektorja
 • Možna LTP-, HTP- in ''backup'' povezava za kontrolne vhode
 • Dva ločena DMX vhoda A+B s ''Thru'' izhodom za priklop dodatnih sistemov
 • Konvertiranje signala in možnost izhoda za dve dodatni DMX liniji ko uporabljamo nadzor preko Etherneta
 • Sekundarni procesor, ki služi kot sinhroni ''back-up'' sistem (OPCIJA)
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.