MA Digitalni dimer 'WM' 12 x 3 kVA

Proizvajalec: MA Lighting

Profesionalni digitalni dimer primeren za stensko montažo ki vključuje 12 kanalov moči 3.000 VA. Dvižni čas 280 uS (med 10%-90%). Velik grafični zaslon omogoča dober pregled nad stanjem ter vrednostmi kanalov in enostavno nastavljanje DMX naslova.

 • 8 kontaktnih vhodov za priklic predshranjenih programov
 • Robustno 19“ 14HE kovinsko ohišje za montažo na zid. 
 • Možna montaža v 19'' rack s pomočjo posebnih nosilcev.
 • Možnost izbire lokacije vhodne odprtine za kable (na vrhu ali na dnu)
 • Socapex ali Harting izhod
 • Predgretje žarnic
 • Možne verzije z enojnimi varovalkami, dvojnimi varovalkami in FID stikali
 • Avtomatični izklop in opzorilo v primeru pregretja
 • Temperaturno nadzirani ventilatorji
 • Nadzor faznega zamika
 • Vsi vhodi in izhodi so zaščiteni - zagotvoljena visoka zaščita pred interferenco
 • Dostop do vseh funcij dimerja preko LCD ekrana in štirih kontrolnih tipk
 • 3 prilagodljive in nastavljive krivulje dviga in funkcija stikala
 • Integriran spomin za 12 scen in en program z ločenimi časi preliva

Kvalitetna izdelava in zanesljivost digitalnih dimerjev podjetja MA lighting so razlog za njihovo svetovno prepoznavnost. MA digitalni dimerji so krmiljeni s posebnimi mikro kontrolerji opremljenimi s časovnimi enotami, kar jim omogoča fazno tokovno regulacijo. Vse sistemske nastavitve in prednastavljene scene lahko shranimo saj ima dimer vgrajen EPROM čip na katerega stalno zapisuje vse ključne podatke. 

Fazna tokovna regulacija

MA Lighting dimerji uporabljajo tiristorje, ki jim je mogoče nadzirati fazni zamik. Komponente dimerja in varovalke so nastavljene tako, da zagotavljajo maksimalno zaščito elektronike v dimerju, kljub temu pa začetni preboj, ki se pojavi ob hitrem prižigu žarnic ne aktivira varovalk.

Elektronski nadzor delovanja

Digitalni nadzor dimerja omogoča njegovo delovanje brez napak. Spremembe temperature znotraj dimerja, ki so posledica različne obremenitve ne bodo vplivale na njegove karakteristike. Dimer bo obvestil operaterja o napaki le v primeru pregretja (npr. v primeru blokade ventilatorja) in se bo v primeru, da napake ne odpravimo tudi avtomatsko izklopil. Poleg temperature elektronika nadzoruje tudi vhodno napetost in avtomatično izklopi dimer v primeru napačne polaritete ali manjkajočega ničenja kar ga zaščiti pred prenapetostnim udarom. Napake kot so pregretje, prevelika napetost in okvarjene žarnice dimer javi s pomočjo LED-ic in vgrajenega zvočnega opomnika.

Povzročanje motenj

Posebni filtri, dušilni elementi ter prilagojeno ohišje MA lighting dimerjev skrbijo da je ''brum'', ki ga povzročajo minimalen. Na razdalji enega metra znaša hrup, ki ga povzroča dimer le 46 db, kar pomeni, da ga lahko uporabljamo praktično pri katerikoli aplikaciji (gledališče, televizija, filmski studio...).

Nadzor temperature

Z uporabo posebnih materialov za ovitje jedra je proizvajalcu uspelo znatno zmanjšati segrevanje dimerja, za preostalo toploto pa poskrbijo močni temperaturno nadzirani ventilatorji. Zaradi tega MA digitalni dimerji zagotovljeno dosegajo 100% življenski cikel.

Preprečevanje interference 

Nadzor faznega zamika proizvaja harmonične valove, ki lahko povzročijo motnje pri ostalih elektronskih napravah in so nezaželjeni predvsem na avdio področju. Filtri, ki so jih razvili za MA digitalne dimerje ne dušijo samo frekvenc, ki jih morajo po zakonu temveč tudi frekvence v avdio razponu do 20 kHz. Čeprav dvižni čas ni edini način kako se meri preprečevanje interference, se MA digitalni dimerji zaradi dvižnega časa 280 uS (10-90% obremenitev) uvrščajo med vodilne na trgu.

 

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.