Klasična razsvetljava

Razsvetljava, ki ni avtomatizirana in je nastavljiva zgolj ročno. Za uravnavanje jakosti žarka je obvezna uporaba dimerja.

Iskalnik po izdelkih

V primerjavi s fresnel reflektorji projecirajo ostrejši snop svetlobe vendar še vedno rahlo razpšen, imajo manj opazno vročo točko v žarku. Uporabljajo se predvsem v gledališčih in kulturnih domovih.

Proizvajajo mehak snop svetlobe in se uporabljajo predvsem v TV studijih in na snemanjih dogodkov, koncertov, reportaž, filmov, itd. Imajo bolj opazno vročo točko v žarku.

Proizvajajo oster snop svetlobe, ki pa ga je moč tudi razostriti. Znani so po tem, da omogočajo oblikovanje žarka s tako imenovanimi noži ter, da v njih lahko vstavimo tudi gobos. Nekateri poleg tega omogočajo še nastavitev širine snopa svetlobe.

So ime dobili zaradi barvne temperature svetlobe, ki jo proizvajajo (5600K). Vsebujejo fresnel lečo in plinsko HMI žarnico. Omogočajo nastavitev širine snopa svetlobe. Uporabljajo pa se predvsem za televizijska in filmska snemanja.

Poseben tip profilnega reflektorja, ki poleg funkcij le tega vključujejo še iris, kaseto za barvne filtre, dimmer in dodatne ročaje. Poznamo halogenske (3200K) in HMI (5600K) top reflektorje.

Najbolj enostavni klasični reflektorji. Ne omogočajo nadzora na ostrino ali širino snopa, prav tako ne vsebujejo nikakršnih leč. Poznamo simetrične in asimetrične izvedbe - drugi tip služi predvsem za barvanje cikloram (s pomočjo barvnih filtrov).

So v uporabi že vse od leta 1970. Njihova popularnost je povezana predvsem z enostavno uporabo ter ekonomsko učinkovitostjo. Na voljo je več modelov žarnic, ki nam omogočajo različne širine svetlobnega žarka. 

V tej skupini boste našli svetila, ki služijo za popestritev svetlobne zasnove ali pa so namenjena posebni rabi (projeciranje napisov, animacij...).

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.